Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απειλεί η λάβα του ηφαιστείου Κιλαουέα

Οι αρχές της Χαβάης σπεύδουν να απομακρύνουν σήμερα δεκάδες χιλιάδες λίτρα εξαιρετικά εύφλεκτων χημικών υλικών, που θα μπορούσαν να βρεθούν στο δρόμο της λάβας, την ώρα που ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ντέιβιντ Άιγκε, προειδοποίησε για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών καθώς οι εκρήξεις από το ηφαίστειο Κιλαουέα είναι σφοδρής ισχύος.

Ενώ χθες άνοιξε νέα ρωγμή στο έδαφος, σε απόσταση 0,8 χλμ από το γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο κυβερνήτης της Χαβάης, Ντέιβιντ Άιγκε, συγκρότησε εκτάκτως μια ομάδα επέμβασης προκειμένου να απομακρύνει το πεντάνιο που χρησιμοποιείται στις τουρμπίνες του εργοστασίου.

Ο ίδιος επικαλέστηκε εκτιμήσεις ότι εάν το υγρό αναφλεγεί, η επακόλουθη έκρηξη θα μπορούσε να γίνει αισθητή σε ακτίνα έως και 1,6 χλμ.

Το εργοστάσιο Puna Geothermal Venture βρίσκεται στα όρια της κατοικημένης περιοχής Λεϊλάνι Εστέιτς στο Μπιγκ Άιλαντ της Χαβάης, όπου η λάβα που εκλύεται από τις 15 ηφαιστιακές ρωγμές έχει έως σήμερα καταστρέψει 36 κτίρια, τα περισσότερα σπίτια, αναγκάζοντας τουλάχιστον 2.000 κατοίκους να εκκενώσουν τις εστίες τους.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί